Продукти:
• 1 к.ч. мед
• 1 к.ч. вода
• 1 к.ч. олио
• 150 г захар
• 150 г брашно
• 1 к.ч. орехи, едро скълцани
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• 1 ванилия
За крема:
• 3 ч.ч. прясно мляко
• 5 равни с.л. брашно
• 1 с.л. какао
Начин на приготвяне:
Разбиваме всичко, като предварително разтваряме меда и захарта във водата. Прибавяме брашното, за да получим гъстотата на кейково тесто. Изсипваме в намазана с масло и поръсена с брашно тортена форма или електрическа тенджера и печем в умерена фурна.
Размесваме брашното за крема с какаото, размиваме го със студено мляко и сипваме на струйка във врящото мляко, подсладено с мед. Бъркаме до сгъстяване на крема. Прибавяме 1 лъжица масло и ванилия.
Изчакваме тортата да изстине и я разрязваме на две. Сиропираме я с мляко, подсладено с мед, и я пълним с крем. Намазваме я отвън с крем и я поръсваме със смлени орехи или шоколадови пръчици.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...