Продукти:
• 1 готов козунак
• 200 мл сироп от ягоди
• 450 г сметана
• 1 конфитюрено бурканче сладко от ягоди
• 70 мл ром
• 150 г начукани обелени бадеми
• 100 г натурален шоколад
Начин на приготвяне:
Нарязваме изсъхналия козунак на тънки филии. Покриваме чиния за торта с козунак, като дупчиците веднага покриваме с малки парченца. Напръскваме със смес от сироп и ром.
Първия ред намазваме със сметана разбита със сладкото, поръсваме с ядките. Подреждаме друг пласт и намазваме по същия начин. Правим трети ред от козунака, който намазваме по същия начин.
Отгоре украсяваме с цели ягоди и настъргани като буклички парченца от шоколад. Оставяме тортата да престои 1-2 часа на студено, преди да я сервираме.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...