Продукти:
• 1 готов козунак
• 200 мл сироп от ягоди
• 450 г сметана
• 1 конфитюрено бурканче сладко от ягоди
• 70 мл ром
• 150 г начукани обелени бадеми
• 100 г натурален шоколад
Начин на приготвяне:
Нарязваме изсъхналия козунак на тънки филии. Покриваме чиния за торта с козунак, като дупчиците веднага покриваме с малки парченца. Напръскваме със смес от сироп и ром.
Първия ред намазваме със сметана разбита със сладкото, поръсваме с ядките. Подреждаме друг пласт и намазваме по същия начин. Правим трети ред от козунака, който намазваме по същия начин.
Отгоре украсяваме с цели ягоди и настъргани като буклички парченца от шоколад. Оставяме тортата да престои 1-2 часа на студено, преди да я сервираме.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...