Кулинарни рецепти » Шоколадова торта с кокосов крем

 Шоколадова торта с кокосов крем

Продукти:

• 8 яйца
• 200 г захар
• 150 г брашно
• 2-3 с.л. какао

За крема:

• 200 г краве масло
• 2 жълтъка
• 200 г пудра захар
• 200 г кокосово брашно

За сиропа:

• 4 с.л. ром
• 4 с.л. вода
• 2 с.л. захар

За глазурата:

• 100 г пудра захар
• 3 с.л. прясно мляко
• 70 г шоколад
• 15 г краве масло

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме брашното, смесено с какаото. Разбъркваме тестото добре и го изсипваме в намаслена и поръсена с брашно форма. Изпичаме блата в умерена фурна и го оставяме да изстине.

Разбиваме на пяна маслото за крема и към него прибавяме при непрекъснато бъркане жълтъците, пудрата захар и кокосовото брашно. Кипваме захарта за сиропа с водата и след това прибавяме рома. Смесваме продуктите за глазурата и загряваме при непрекъснато бъркане, като не допущаме да заври.

Разрязваме готовия блат хоризонтално на три части и напръскваме с горещия сироп. Нареждаме частите една върху друга като помежду им разпределяме кокосовия крем. Отгоре и отвън намазваме тортата с глазура и заглаждаме. След като глазурата стегне, украсяваме тортата с плодове от сладко и поръсваме с кокосово брашно. Поднасяме я добре охладена.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Начало