Кулинарни рецепти » Шоколадова торта с кокосов крем

 Шоколадова торта с кокосов крем

Продукти:

• 8 яйца
• 200 г захар
• 150 г брашно
• 2-3 с.л. какао

За крема:

• 200 г краве масло
• 2 жълтъка
• 200 г пудра захар
• 200 г кокосово брашно

За сиропа:

• 4 с.л. ром
• 4 с.л. вода
• 2 с.л. захар

За глазурата:

• 100 г пудра захар
• 3 с.л. прясно мляко
• 70 г шоколад
• 15 г краве масло

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме брашното, смесено с какаото. Разбъркваме тестото добре и го изсипваме в намаслена и поръсена с брашно форма. Изпичаме блата в умерена фурна и го оставяме да изстине.

Разбиваме на пяна маслото за крема и към него прибавяме при непрекъснато бъркане жълтъците, пудрата захар и кокосовото брашно. Кипваме захарта за сиропа с водата и след това прибавяме рома. Смесваме продуктите за глазурата и загряваме при непрекъснато бъркане, като не допущаме да заври.

Разрязваме готовия блат хоризонтално на три части и напръскваме с горещия сироп. Нареждаме частите една върху друга като помежду им разпределяме кокосовия крем. Отгоре и отвън намазваме тортата с глазура и заглаждаме. След като глазурата стегне, украсяваме тортата с плодове от сладко и поръсваме с кокосово брашно. Поднасяме я добре охладена.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало