Кулинарни рецепти » Шоколадова торта с кокосов крем

 Шоколадова торта с кокосов крем

Продукти:

• 8 яйца
• 200 г захар
• 150 г брашно
• 2-3 с.л. какао

За крема:

• 200 г краве масло
• 2 жълтъка
• 200 г пудра захар
• 200 г кокосово брашно

За сиропа:

• 4 с.л. ром
• 4 с.л. вода
• 2 с.л. захар

За глазурата:

• 100 г пудра захар
• 3 с.л. прясно мляко
• 70 г шоколад
• 15 г краве масло

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме брашното, смесено с какаото. Разбъркваме тестото добре и го изсипваме в намаслена и поръсена с брашно форма. Изпичаме блата в умерена фурна и го оставяме да изстине.

Разбиваме на пяна маслото за крема и към него прибавяме при непрекъснато бъркане жълтъците, пудрата захар и кокосовото брашно. Кипваме захарта за сиропа с водата и след това прибавяме рома. Смесваме продуктите за глазурата и загряваме при непрекъснато бъркане, като не допущаме да заври.

Разрязваме готовия блат хоризонтално на три части и напръскваме с горещия сироп. Нареждаме частите една върху друга като помежду им разпределяме кокосовия крем. Отгоре и отвън намазваме тортата с глазура и заглаждаме. След като глазурата стегне, украсяваме тортата с плодове от сладко и поръсваме с кокосово брашно. Поднасяме я добре охладена.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало