Кулинарни рецепти » Оранжева торта

 Оранжева торта

Продукти:

• 10 яйца
• 250 г бадеми
• 250 г пудра захар
• 1 портокал
• 20 г брашно
• 50 г галета

За глазурата:

• 250 г пудра захар
• 1 белтък
• сок от 1 портокал

Начин на приготвяне:

Разбеляме белтъците от жълтъците. Бъркаме жълтъците със захарта 20 мин, прибавяме брашното, сока и настърганата кора от по-малък портокал. Върху жълтата смес слагаме сняг от белтъците, отгоре слагаме смлените бадеми, галетата. Леко разбъркваме сместа, изсипваме я в намаслена и набрашнена форма за торта и печем в умерена фурна.

Разбиваме около 30 мин захарта за глазурата заедно с белтъка и портокаловия сок. Когато се сгъсти глазурата, изливаме я върху охладената торта и приглаждаме с нож, като гледаме цялата торта да се покрие добре. Можем да украсим с озахарени мандарини.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало