Продукти:
• 50 г обикновено брашно
• 25 г какао на прах
• 3 яйца
• 125 г пудра захар
За гарниране:
• 140 мл разбита сметана
• пресята пудра захар
Начин на приготвяне:
Пресяваме заедно брашното и какаото. Слагаме яйцата и захарта в съд и разбиваме на водна баня до по-твърдо и подобно на мус състояние (ако работим с миксер не е необходима водна баня). Добавяме внимателно брашното.
Изливаме в тава с диаметър 20 см, покрита с фолио и омаслена. Печем в предварително загрята, умерено топла фурна при 190°С, в продължение на 30-35 мин, докато блатът започне да заема първоначалната си форма при лек натиск с пръсти.
Изваждаме готовия блат от тавата и охлаждаме. След това го разделяме хоризонтално на два слоя, които слепваме със сметаната. Разпръскваме върху горната част на тортата пудра захар.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...