Продукти:
• 1 ч.ч. мед
• 1/4 ч.ч. захар
• 4 равни ч.ч.ч брашно
• 2 ч.л. сода
• 1/2 ч.л. канела
• 2 ч.ч. едро нарязани орехи
• лимонова кора
• 1 ч.л. мляно кафе
Начин на приготвяне:
Сваряваме кафето и го прецеждаме. Нагряваме бавно меда и го разреждаме с кафеената отвара. Прибавяме захарта, содата, орехите, брашното и другите продукти. Объркваме всичко добре.
Изсипваме сместа в тортена форма и печем в предварително загрята умерена фурна.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...