Продукти:
• 8 яйца
• 200 г захар
• 150 г брашно
• 2-3 с.л. какао
• какао за украса
За крема:
• 3 пакетчета сирене “Крема”
• 200 г захар
• 6 жълтъка
За сиропа:
• 1 ч.ч. силно кафе
• 1 к.ч. коняк
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата заедно със захарта. Прибавяме брашното и какаото. Разбъркваме добре тестото и го изсипваме във форма за торта, намазана с масло и поръсена с брашно. Печем блата в умерена фурна.
Смесваме жълтъците, захарта и сиренето “Крема” и с помощта на миксер разбиваме сместа на пухкав крем.
С помоща на здрав конец разрязваме изстиналия блат хоризонтално на три части. Сиропираме трите нови блата със смес от коняка и кафето. Намазваме ги с приготвения крем и ги слепваме. С останалия крем намазваме отгоре и отстрани.
Накрая поръсваме цялата торта обилно с какао. Поднасяме я добре охладена.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...