Кулинарни рецепти » Бабина торта

 Бабина торта

Продукти:

• 6 яйца
• 2 ч.ч. захар
• 5-6 с.л. олио
• 1 с.л. сода бикарбонат
• 2 ванилии
• 3 ч.ч. брашно
• 1 непълна ч.ч. лимонада
• 2 с.л. какао
• орехи за украса

За крема:

• 1,5 л. прясно мляко
• 11 с.л. захар
• 5 яйца
• 10 с.л. брашно
• 30 г краве масло

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата и захарта до побеляване. Прибавяме лъжица по лъжица лимонадата, олиото, содата, ванилията и като разбъркваме съвсем бавно сипваме брашното. Разделяме тестото на две части и към едната прибавяме какаото. Получават се две теста - жълто и кафяво. От тях в по-голяма, обилно намаслена тава опичаме четири блата - два жълти и два кафяви.

Сваряваме прясното мляко за крема. Отстраняваме от огъня и прибавяме захарта. Отделно разбиваме яйцата и брашното на гъста каша като за палачинки. Слагаме млякото на студен котлон и тогава включваме. На тънка струйка при непрекъснато бъркане сипваме брашнената каша. Преди кремът да започне да се сгъстява прибавяме една бучка краве масло.

С готовия крем намазваме блатовете, съединяваме ги, като оставяме кафевите блатове по средата, и намазваме с останалия крем цялата торта отгоре и отстрани. Накрая поръсваме със счукани орехи.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало