Кулинарни рецепти » Царска торта

 Царска торта

Продукти:

• 80 г брашно
• 1 пакетче краве масло
• 125 г шоколад
• 125 г пудра захар
• 3 яйца
• 1 щипка сол

За крема:

• 200 г сметана
• 2-3 ванилии

Начин на приготвяне:

В порцеланов съд разбиваме брашното, настъргания шоколад, жълтъците, захарта и маслото. Накрая внимателно прибавяме белтъците, които сме разбили на гъст сняг заедно със солта. Изсипваме сместа в намаслена форма и печем в умерена фурна около 25 мин /блатът трябва да остане мек/. Изваждаме готовия блат от формата и го оставяме да изстине.

Пускаме в сметаната кубче лед и започваме да я разбиваме бавно с бъркалка, за да поеме колкото е възможно повече въздух. Когато кремът започне да задържа бъркалката, изваждаме леда и прибавяме ванилиите. Оставяме готовия крем да се охлади в хладилника и след това украсяваме тортата с него.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало