Продукти:
• 80 г брашно
• 1 пакетче краве масло
• 125 г шоколад
• 125 г пудра захар
• 3 яйца
• 1 щипка сол
За крема:
• 200 г сметана
• 2-3 ванилии
Начин на приготвяне:
В порцеланов съд разбиваме брашното, настъргания шоколад, жълтъците, захарта и маслото. Накрая внимателно прибавяме белтъците, които сме разбили на гъст сняг заедно със солта. Изсипваме сместа в намаслена форма и печем в умерена фурна около 25 мин /блатът трябва да остане мек/. Изваждаме готовия блат от формата и го оставяме да изстине.
Пускаме в сметаната кубче лед и започваме да я разбиваме бавно с бъркалка, за да поеме колкото е възможно повече въздух. Когато кремът започне да задържа бъркалката, изваждаме леда и прибавяме ванилиите. Оставяме готовия крем да се охлади в хладилника и след това украсяваме тортата с него.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...