Кулинарни рецепти » Торта Таралеж

 Торта Таралеж

Продукти:

• 500 г козунак
• 4 яйца
• 3/4 ч.ч. захар
• 3 ч.ч. прясно мляко
• бадеми, орехи

За глазурата:

• 150 г настърган шоколад
• 1/2 ч.ч. захар
• 1 к.ч. прясно мляко

Начин на приготвяне:

Нарязваме козунака на тънки филийки. Намазваме кръгла тортена форма с масло и покриваме дъното и стените с козунак.

Разбиваме жълтъците със захарта и постепенно прибавяме млякото. Слагаме сместа на огъня и бъркаме непрекъснато с тел, докато се сгъсти, но без да завира. Сваляме и бием още 5 минути, след което изсипваме половината във формата.

Нареждаме още един ред козунак и изсипваме останалия крем. И него покриваме с филийки. Оставяме тортата 7-8 часа в хладилника, а след това я обръщаме в тортена чиния.

Сгъстяваме продуктите за глазурата на слаб огън и заливаме тортата. Преди да се е втвърдила глазурата, набождаме тортата с леко запечени и нарязани бадемови или орехови иглици.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало