Кулинарни рецепти » Торта Таралеж

 Торта Таралеж

Продукти:

• 500 г козунак
• 4 яйца
• 3/4 ч.ч. захар
• 3 ч.ч. прясно мляко
• бадеми, орехи

За глазурата:

• 150 г настърган шоколад
• 1/2 ч.ч. захар
• 1 к.ч. прясно мляко

Начин на приготвяне:

Нарязваме козунака на тънки филийки. Намазваме кръгла тортена форма с масло и покриваме дъното и стените с козунак.

Разбиваме жълтъците със захарта и постепенно прибавяме млякото. Слагаме сместа на огъня и бъркаме непрекъснато с тел, докато се сгъсти, но без да завира. Сваляме и бием още 5 минути, след което изсипваме половината във формата.

Нареждаме още един ред козунак и изсипваме останалия крем. И него покриваме с филийки. Оставяме тортата 7-8 часа в хладилника, а след това я обръщаме в тортена чиния.

Сгъстяваме продуктите за глазурата на слаб огън и заливаме тортата. Преди да се е втвърдила глазурата, набождаме тортата с леко запечени и нарязани бадемови или орехови иглици.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало