Продукти за блата:
• 6 яйца
• 12 с.л. захар
• 12 с.л. брашно
• 1 бакпулвер
За сиропа:
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. захар
• 1 ванилия
За крема:
• 1 пакетче краве масло
• 2 ч.ч. пудра захар
• 4 жълтъка
• 4 с.л. какао
За пламъците:
• 4 белтъка
• 1 ч.ч. захар
За карамела:
• 5 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Разбиваме продуктите за блата на пандишпанено тесто. Разделяме тестото на два блата и ги изпичаме до розово. Оставяме ги да изстинат и ги заливаме със сироп, който сме приготвили от прясното мляко, захарта и ванилията.
Смесваме продуктите за крема и ги разбиваме, докато получим пухкава маса. Слепваме блатовете с част от крема, а с останалия намазваме тортата отгоре и отстрани.
Разбиваме белтъците на твърд сняг, като постепенно прибавяме захарта. Отделно приготвяме карамел от 5 с.л. захар и 3-4 с.л. вода. При непрекъснато бъркане смесваме карамелът с разбитите белтъци.
Разстиламе така получения крем върху тортата и с помощта на лъжичка го изтегляме към периферията, за да оформим пламъците. По желание гарнираме с опечени бадемови ядки.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...