Продукти за блата:
• 6 яйца
• 12 с.л. захар
• 12 с.л. брашно
• 1 бакпулвер
За сиропа:
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. захар
• 1 ванилия
За крема:
• 1 пакетче краве масло
• 2 ч.ч. пудра захар
• 4 жълтъка
• 4 с.л. какао
За пламъците:
• 4 белтъка
• 1 ч.ч. захар
За карамела:
• 5 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Разбиваме продуктите за блата на пандишпанено тесто. Разделяме тестото на два блата и ги изпичаме до розово. Оставяме ги да изстинат и ги заливаме със сироп, който сме приготвили от прясното мляко, захарта и ванилията.
Смесваме продуктите за крема и ги разбиваме, докато получим пухкава маса. Слепваме блатовете с част от крема, а с останалия намазваме тортата отгоре и отстрани.
Разбиваме белтъците на твърд сняг, като постепенно прибавяме захарта. Отделно приготвяме карамел от 5 с.л. захар и 3-4 с.л. вода. При непрекъснато бъркане смесваме карамелът с разбитите белтъци.
Разстиламе така получения крем върху тортата и с помощта на лъжичка го изтегляме към периферията, за да оформим пламъците. По желание гарнираме с опечени бадемови ядки.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...