Продукти:
• 4 ч. ч. смлени орехи
• 1 ч. ч. захар
• 3 яйца
• 1 малка кофичка сметана
• настърганата кора от 1 портокал
• 1 к.ч. галета
• 1 щипка бакпулвер
• 1 бурканче сладко от кайсии или малини
За крема:
• 125 г масло
• 1 горчив или натурален шоколад
• 2 жълтъка
• 1 к.ч. пудра захар
• 1-2 каф.л. водка
Начин на приготвяне:
Разбиваме с миксер жълтъците със захарта. Сипваме сметаната и продължаваме да бием. Съединяваме с разбитите на сняг белтъци и разбъркваме внимателно.
Добавяме орехите, портокаловата кора, бакпулвера и галетата, разбъркваме и изсипваме в намаслена форма. Печем 50 мин при температура 180 градуса. Изстиналия блат режем на 3 части.
Едната мажем със сладко, втората с крем – приготвен от маслото, жълтъците, захарта и шоколада, разтопен с 1 лъжица масло, малко сметана и водката. Покриваме с третата част от блата и поръсваме с пудра захар или мажем с глазура.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...