Продукти:
• 300 г брашно
• 300 г разтопено краве масло
• 1 яйце
• сол
• пудра захар за поръсване
За плънката:
• 8 яйца
• 300 г пудра захар
• 250 г орехи
• 2 ч.л. какао
• 1 ч.л. смляно кафе
Начин на приготвяне:
Замесваме средно твърдо тесто от брашното, маслото, яйцето и малко сол. Разделяме го на две равни части и разточваме кори, дебели около 5 мм.
Разбиваме в продължение на 8-10 мин жълтъците за плънката /предварително отделени от белтъците/ заедно с пудрата захар. Прибавяме изчистените и смлени орехи, кафето и какаото. Накрая прибавяме и разбитите на твърд сняг белтъци.
В подходяща намаслена и набрашнена тавичка слагаме едната кора. Разстиламе върху нея плънката и покриваме с втората кора. Печем тортата в умерено силна фурна. Разрязваме готовата торта на пастички, докато е още топла, и я поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...