Кулинарни рецепти » Орехова торта с целувки

 Орехова торта с целувки

Продукти:

• 10 яйца
• 250 г орехови ядки
• 60 г брашно
• 220 г захар

За крема:

• 50 г какао
• 200 мл прясно мляко
• 75 г захар на пясък
• 100 г пудра захар
• 200 г краве масло

За сиропа:

• 150 г захар
• 200 мл вода
• портокалови кори

За плънката:

• 8 готови целувки

Начин на приготвяне:

За приготването на блата разбиваме яйцата със захарта до побеляване, прибавяме ситно смлените оре-хи и брашното. Всичко разбъркваме много добре и изсипваме в застлана с хартия тортена форма. Печем в умерена фурна.

Смесваме какаото, захарта на пясък и прясното мляко и сваряваме крем. Отделно разбиваме маслото с пудрата захар и по малко прибавяме сместа към крема, като бием непрекъснато. Във вода изваряваме два пъти портокаловите кори, за да не горчат. След това сваряваме сиропа.

Изпеченият блат разрязваме на 3 пласта. Първият пласт сиропираме леко, отгоре нареждаме 4 целувки и върху тях заливаме крем. Вторият пласт нареждаме по същия начин и върху него слагаме третия пласт, който сиропираме и намазваме с крем.

Украсяваме тортата със счукани орехови ядки, шоколадови пръчици, кокосови стърготини или плодове от сладко.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Начало