Продукти:
• 1 хляб
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 1 кг ябълки
• 2 с.л. стафиди
• 1 к.л. канела
• 4 яйца
• 1 1/2 ч.ч. захар
• 1 л прясно мляко
Начин на приготвяне:
Нарязваме сух бял хляб на тънки филийки. Потапяме филийките набързо в разтопеното масло и ги нареждаме на три праста в намаслена форма за торта.
Между пластовете разстиламе плънка от изчистените и нарязани на тънки филийки ябълки, които поръсваме със стафидите и канелата. Заливаме шарлотата с разбита смес от яйцата, захарта и млякото. Печем в силна фурна.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...