Продукти:
• 1 хляб
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 1 кг ябълки
• 2 с.л. стафиди
• 1 к.л. канела
• 4 яйца
• 1 1/2 ч.ч. захар
• 1 л прясно мляко
Начин на приготвяне:
Нарязваме сух бял хляб на тънки филийки. Потапяме филийките набързо в разтопеното масло и ги нареждаме на три праста в намаслена форма за торта.
Между пластовете разстиламе плънка от изчистените и нарязани на тънки филийки ябълки, които поръсваме със стафидите и канелата. Заливаме шарлотата с разбита смес от яйцата, захарта и млякото. Печем в силна фурна.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...