Кулинарни рецепти » Елзаска торта

 Елзаска торта

Продукти:

• 80 г краве масло
• 80 г захар
• 1 яйце
• 200 г брашно
• 1 ч.л. сода бикарбонат

За плънката:

• 100 г краве масло
• 100 г захар
• 2-3 яйца
• 80 г бадеми
• 1 ч.л. ситно нарязани захаросани плодове
• 60 г брашно
• 1 ч.л. сода

За глазурата:

• 100 г пудра захар
• 1 ч.л. вишнев ликьор
• 1-2 ч.л. вода

Начин на приготвяне:

От посочените продукти замесваме тесто и го слагаме за 30 минути в хладилника.

Маслото, захарта и жълтъците за плънката разбиваме, добавяме бадемите, захаросани плодове, содата и всичко смесваме добре. Накрая прибавяме белтъците, които сме разбили на сняг с малко захар.

Тестото разточваме на кора и поставяме на дъното на тортена форма, повдигайки краищата. Изсипваме плънката върху тестото и печем в умерена фурна около час.

Пудрата захар за глазурата размесваме с вишневия ликьор и водата и получения сироп изсипваме върху още топлата торта.

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало