Кулинарни рецепти » Торта Какаду

 Торта Какаду

Продукти:

• 8 белтъка
• 12 с.л. захар
• 12 с.л. брашно
• 1 бакпулвер
• 1 ванилия

За крема:

• 4 жълтъка
• 4 с.л. брашно
• 5 с.л. захар
• 500 мл прясно мляко
• 1 ч.л. нес кафе

За гарниране:

• 1 компот от праскови
• половин пакет бисквити
• 1 пакетче суха сметана, разбита с 1 ч. ч. хладко прясно мляко
• ягоди от сладко

Начин на приготвяне:

Разбиваме много добре с миксер белтъците със захарта и при непрекъснато бъркане прибавяме ванилията, половината брашно, бакпулвера и накрая – останалото брашно. Изсипваме в намазнена тава, постлана с хартия и печем в преварително загрята фурна при температура 150°С.

Загряваме до завиране млякото за крема и разтваряме в него захарта и нескафето. Прибавяме разбитите с брашното жълтъци (с малко вода, за да се разтвори хубаво брашното) и бъркаме непрекъснато с тел до завиране на крема.

Разрязваме изстиналия блат на 2 половини. Поставяме на дъното на тортената чиния единия блат, намазваме с половината от крема и нареждаме нарязаните праскови от компото. Отгоре нареждаме като блат бисквитите, напоени със сиропа от компота. Намазваме със смес, приготвена от останалия крем и половината от разбитата сметана. Върху крема нареждаме малко ягоди от сладко.

Най-отгоре слагаме втория белтъчен блат, леко го напояваме със сока от компота и намазваме отгоре и отстрани с останалата сметана. Украсяваме с шоколадови пръчици и кокосови стърготини.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало