Кулинарни рецепти » Торта Какаду

 Торта Какаду

Продукти:

• 8 белтъка
• 12 с.л. захар
• 12 с.л. брашно
• 1 бакпулвер
• 1 ванилия

За крема:

• 4 жълтъка
• 4 с.л. брашно
• 5 с.л. захар
• 500 мл прясно мляко
• 1 ч.л. нес кафе

За гарниране:

• 1 компот от праскови
• половин пакет бисквити
• 1 пакетче суха сметана, разбита с 1 ч. ч. хладко прясно мляко
• ягоди от сладко

Начин на приготвяне:

Разбиваме много добре с миксер белтъците със захарта и при непрекъснато бъркане прибавяме ванилията, половината брашно, бакпулвера и накрая – останалото брашно. Изсипваме в намазнена тава, постлана с хартия и печем в преварително загрята фурна при температура 150°С.

Загряваме до завиране млякото за крема и разтваряме в него захарта и нескафето. Прибавяме разбитите с брашното жълтъци (с малко вода, за да се разтвори хубаво брашното) и бъркаме непрекъснато с тел до завиране на крема.

Разрязваме изстиналия блат на 2 половини. Поставяме на дъното на тортената чиния единия блат, намазваме с половината от крема и нареждаме нарязаните праскови от компото. Отгоре нареждаме като блат бисквитите, напоени със сиропа от компота. Намазваме със смес, приготвена от останалия крем и половината от разбитата сметана. Върху крема нареждаме малко ягоди от сладко.

Най-отгоре слагаме втория белтъчен блат, леко го напояваме със сока от компота и намазваме отгоре и отстрани с останалата сметана. Украсяваме с шоколадови пръчици и кокосови стърготини.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало