Продукти:
• 13 яйца
• 300 г захар
• 200 г краве масло
• 200 г шоколад
• 4 с.л. галета
• 20 с.л. смлени орехи
Начин на приготвяне:
Разбиваме много добре 10 яйца с 10 лъжици захар и прибавяме смлените орехи, половината шоколад, разтопен на водна баня, и галета. Изсипваме сместа в предварително намазана с масло и покрита с пергаментова хартия форма за торта и изпичаме в умерена фурна.
В голям съд на водна баня разбиваме до сгъстяване 3 яйца и 250 г захар. Прибавяме останалия шоколад и продължаваме да бъркаме, докато получим еднородна маса. Сваляме от огъня и оставяме да изстине.
Прибавяме постепенно предварително разбитото на пяна масло.
Разрязваме изстиналия блата на три кръга с помощта на конец и ги слепваме с крема. Намазваме отгоре и отстрани тортата с крем и украсяваме със ситно нарязани орехи.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...