Продукти:
• 13 яйца
• 300 г захар
• 200 г краве масло
• 200 г шоколад
• 4 с.л. галета
• 20 с.л. смлени орехи
Начин на приготвяне:
Разбиваме много добре 10 яйца с 10 лъжици захар и прибавяме смлените орехи, половината шоколад, разтопен на водна баня, и галета. Изсипваме сместа в предварително намазана с масло и покрита с пергаментова хартия форма за торта и изпичаме в умерена фурна.
В голям съд на водна баня разбиваме до сгъстяване 3 яйца и 250 г захар. Прибавяме останалия шоколад и продължаваме да бъркаме, докато получим еднородна маса. Сваляме от огъня и оставяме да изстине.
Прибавяме постепенно предварително разбитото на пяна масло.
Разрязваме изстиналия блата на три кръга с помощта на конец и ги слепваме с крема. Намазваме отгоре и отстрани тортата с крем и украсяваме със ситно нарязани орехи.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...