Продукти:
• 65 г маргарин
• 3 ч.ч. захар
• 4 яйца
• 1 1/2 ч.ч. брашно
• 1 1/2 ч. л. бакпулвер
• 5 с.л. прясно мляко
• 100 г орехи
• 4 белтъка
За намазване:[ %H]
• 1 кофичка сметана
• 2-3 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме маргарина на пяна заедно с половината от захарта. Прибавяме един по един жълтъците, брашното с бакпулвера и млякото.
Разделяме сместа на две части и изсипваме в две намазани и покрити с хартия форми. Отгоре разстиламе разбитите с останалата захар белтъци, като в белтъчния крем слагаме и смлените орехи. Намазваме възможно по-равно.
Печем двата блата 50 мин при температура 150°С. След като изстинат, ги изваждаме и отстраняваме хартията. Слагаме ги един върху друг, като помежду им и отгоре намазваме с разбитата и подсладена сметана.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...