Продукти:
• 1 готов кръгъл блат
• 1 компот от праскови
• 250 г конфитюр от кайсии
За гарнитурата:
• сладко от череши
• 2 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
Прецеждаме сока от компота в отделен съд. Отделяме две праскови за украса, а другите нарязваме на четвъртинки и смесваме с конфитюра от кайсии.
Разрязваме блата през средата на два пласта. Слагаме първия пласт в чиния за торта и заливаме с 4 с.л. сок от компот. Отгоре намазваме равномерен пласт от смесените конфитюр и праскови. Отгоре слагаме втората част от блата без да напояваме и леко притискаме.
Поръсваме цялата повърхност през цедка с пудра захар, така че да се образува бял пласт. Украсяваме тортата с венец от парченца праскови и черешки от сладкото.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...