Кулинарни рецепти » Лешникова торта

 Лешникова торта

Продукти:

• 6 яйца
• 6 с.л. лешници
• 1 с.л. галета
• 6 с.л. захар
• 1 шепа стафиди
• 1 с.л. ром или коняк
• 1 лимонена кора
• сок от половин лимон
• 100 г шоколад
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.л. бакпулвер

Начин на приготвяне:

Разбиваме жълтъците със захарта и прибавяме счуканите лешници, стафидите, настърганата лимонова кора, сока от лимона и бакпулвера. Разбиваме белтъците на сняг, изсипваме в сместа, като непрекъснато бъркаме. Изсипваме получената смес в намазана с масло тавичка и печем в гореща фурна.

Сваряваме сироп от 1 ч.ч. захар и 11/2 ч.ч. вода и докато е още горещ, го изсипваме върху изстиналия блат. При сервиране заливаме с разтопения в малко мляко шоколад.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало