Продукти:
• 6 яйца
• 6 с.л. захар
• 6 с.л. смлени орехи
• 3 с.л. галета
• 1 с.л. какао
• 1 ванилия
• настъргана лимонова кора
• мармалад или крем по избор за пълнене
Начин на приготвяне:
Смесваме орехите, галетата, какаото. Разбиваме белтъците на твърд сняг с половината захар, а с другата захар разбиваме жълтъците. Смесваме всички продукти, като белтъците слагаме последни. Ароматизираме с ванилията и лимоновата кора.
Печем в намаслена и набрашнена тортена форма на умерена фурна. Изстиналия блат рарязваме на две хоризонтално и пълним с мармалад или крем. Отстрани и отгоре намазваме тортата с мармалад или крем и украсяваме по желание.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...