Продукти:
• 6 яйца
• 6 с.л. захар
• 6 с.л. смлени орехи
• 3 с.л. галета
• 1 с.л. какао
• 1 ванилия
• настъргана лимонова кора
• мармалад или крем по избор за пълнене
Начин на приготвяне:
Смесваме орехите, галетата, какаото. Разбиваме белтъците на твърд сняг с половината захар, а с другата захар разбиваме жълтъците. Смесваме всички продукти, като белтъците слагаме последни. Ароматизираме с ванилията и лимоновата кора.
Печем в намаслена и набрашнена тортена форма на умерена фурна. Изстиналия блат рарязваме на две хоризонтално и пълним с мармалад или крем. Отстрани и отгоре намазваме тортата с мармалад или крем и украсяваме по желание.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...