Кулинарни рецепти » Торта Дими

 Торта Дими

Продукти:

• 12 яйца
• 24 с.л. захар
• 24 с.л. брашно
• 4 ванилии

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата и при непрекъснато бъркане прибавяме брашното, захарта и ванилиите. Бъркаме с миксера, докато получим пухкаво брашно.

Разделяме сместа на две и изпичаме два блата, които украсяваме по желание с крем или сметана.

Автор: Димитрина Караджова

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Начало