Кулинарни рецепти » Кестенова торта

 Кестенова торта
/Унгария/

Продукти:

• 500 г смлени кестени
• 250 г захар
• 5 яйца
• 1 с.л. брашно
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Отделяме жълтъците от белтъците и ги разбиваме на пяна. При непрекъснато бъркане последователно прибавяме кестените, захарта, брашното и ванилията. Накрая внимателно съединяваме с разбитите на гъст сняг белтъци.

Изсипваме сместа в намаслена и покрита с хартия тавичка. Печем в умерено загрята фурна. Намазваме готовата торта с шоколадова глазура или разбита сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало