Продукти:
• 1 кг ябълки
• 2 пакета ронливи бисквити
• 1 пакетче краве масло
• 1ч.ч. пудра захар
• 1 к.ч. счукани запечени орехи
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото със захарта до побеляване и прибавяме като непрекъсваме биенето настърганите ябълки и ситно натрошените бисквити. Изсипваме сместа върху тортена чиния и оформяме във вид на торта.
Поръсваме с орехите и оставяме да престои 2 часа в хладилника, след което по желание може да гарнираме с разбита подсладена сметана или изцедено кисело мляко.
По същия начин можем да приготвим торта с круши.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...