Кулинарни рецепти » Бисквитена торта с ябълки и орехи

 Бисквитена торта с ябълки и орехи

Продукти:

• 1 кг ябълки
• 2 пакета ронливи бисквити
• 1 пакетче краве масло
• 1ч.ч. пудра захар
• 1 к.ч. счукани запечени орехи

Начин на приготвяне:

Разбиваме маслото със захарта до побеляване и прибавяме като непрекъсваме биенето настърганите ябълки и ситно натрошените бисквити. Изсипваме сместа върху тортена чиния и оформяме във вид на торта.

Поръсваме с орехите и оставяме да престои 2 часа в хладилника, след което по желание може да гарнираме с разбита подсладена сметана или изцедено кисело мляко.

По същия начин можем да приготвим торта с круши.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало