Кулинарни рецепти » Торта Черно и бяло

 Торта Черно и бяло

Продукти:

• 3 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 3 с.л. мед
• 2 ч.л. какао
• 2 ч.л. сода бикарбонат
• 50 г краве масло
• 3 ч.ч. брашно

За крема:

• 200 г краве масло
• 250 г маргарин
• 1 яйце
• 2 препълнени с.л. брашно
• 1 пълна с.л. нишесте
• 1 ч.ч. захар
• 750 мл прясно мляко
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Смесваме продуктите за тестото (без брашното). Бъркаме сместа на водна баня, докато увеличи обема си 4-5 пъти. След това отстраняваме от огъня и постепенно добавяме брашното. Замесваме тесто, което разделяме на 10 топки, които оставяме да престоят в хладилника поне 2 часа. След това от всяка топка разточваме кора с размера на тортена чиния. Печем всяка поотделно до златисто-кафяво.

Приготвяме крема като разбиваме до побеляване маслото с маргарина. Смесваме с яйцето, брашното, нишестето и захарта. Към тях добавяме 1 ч. ч. преварено и изстудено прясно мляко. Сипваме получената смес в останалото вряло мляко. Охлаждаме готовия крем и го смесваме с маслената смес. Ароматизираме с ванилията.

Намазваме изпечените кори с крема и ги нареждаме една върху друга. Намазваме отгоре и отстрани тортата със същия крем, който можем да оцветим със сладкарски бои и да украсим с препечени орехи.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало