Кулинарни рецепти » Козуначена торта Шоколина

 Козуначена торта Шоколина

Продукти:

• 1 кг козунак
• 3 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. захар
• 4 жълтъка
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. смлени орехови ядки
• половин пакетче краве масло

За глазурата:

• 1 к.ч. захар
• 1 к.ч. прясно мляко
• 2 шоколада

Начин на приготвяне:

Нарязваме изсъхналия козунак на тънки филии. Намазваме с масло кръгла тортена форма и покриваме дъното и с козунак, като дупчиците веднага попълваме с малки хлебни парченца.

Разбиваме жълтъците със захарта и брашното, което сме размили предварително на кашичка с малко вода. Постепенно прибавяме прясното мляко, слагаме получената смес на слаб огън и бъркаме докато се сгъсти, но без да завира. Сваляме крема от котлона и продължаваме да бъркаме.

Изсипваме половината крем върху филиите, подреждаме друг пласт и поливаме отново. Правим трети ред от козунак. Прибираме сладкиша в хладилника, оставяме за една нощ и обръщаме върху тортена чиния.

Заливаме тортата с приготвената глазура от 1 шоколад, захарта и млякото. Когато засъхне, изсипваме ореховите ядки и настъргани като буклички парченца от втория шоколад.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало