Продукти:
• 1 готов блат за торта
• 1 буркан компот от праскови /обелени/
• 1 ч.ч. конфитюр
• 1 1/2 кофички сметана
• 4 с.л. пудра захар
• 1 с.л. желатин
• 2 с.л. ром
• 1 ванилия
• 1 к.ч. счукани запечени орехови ядки
Начин на приготвяне:
Изваждаме прасковите от компота и ги отделяме настрана. Разрязваме блата на две части, които напръскваме леко с част от сиропа на компота, ароматизиран с рома.
Накисваме желатина с малко вода, заливаме с 1 к.ч. сироп от компота и разтопяваме на водна баня. Загряваме останалата част от компота, прибавяме разтопения желатин, разбъркваме и оставяме леко да се охлади. Разбиваме сметаната с пудрата захар и ванилията в съд със закръглено дъно.
Слагаме едната половина от блата във форма за торти и намазваме с част от разбитата сметана. Намазваме и с размития в малко вода конфитюр. Слагаме втората половина от блата, леко притискаме и отново намазваме със сметана.
Отгоре нареждаме прасковите и заливаме с охладения до полужелиране сироп. След като желето стегне напълно, отгоре украсяваме с останалата сметана.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...