Кулинарни рецепти » Торта Маргарита

 Торта Маргарита

Продукти:

• 4 яйца
• 1 1/2 ч. ч. захар
• 1 ч. ч. кисело мляко
• 1 ч. ч. олио
• 1 бакпулвер
• 1 щипка канела
• 2 1/2 ч. ч. брашно

За крема:

• 100 г краве масло
• 3 с. л. пудра захар
• 1 жълтък
• 1 ч. ч. прясно мляко
• 1-2 с. л. захар
• 2 с. л. брашно
• 1 ванилия
• 100 г шоколад

Начин на приготвяне:

Разбиваме добре яйцата със захарта. Прибавяме олиото, киселото мляко и канелата. При непрекъснато бъркане сипваме пресятото с бакпулвера брашно. Печем блата в умерена фурна.

Смесваме брашното за крема със захарта и жълтъка и размиваме с прясното мляко. Варим на слаб огън, докато се сгъсти. Снемаме от огъня и оставяме да изстине. Разбиваме маслото с пудра захар и го смесваме при непрекъснато бъркане с млечния крем. Ароматизираме с ванилията.

Изсипваме крема на равномерен пласт върху изстиналия блат. Слагаме тортата в хладилника до сервирането й. Преди да сервираме, украсяваме с настърган шоколад.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало