Кулинарни рецепти » Торта Сахер

 Торта Сахер

Продукти:

• 115 г натурален шоколад
• 90 г безсолно масло
• 50 г захар
• 4 жълтъка
• 1 белтък
• 1 щипка сол
• 65 г пресято брашно

За глазурата:

• 5 с.л. кайсиев мармалад
• 15 мл вода
• 1 с.л. обезсолено масло
• 175 г шоколад
• 75 г захар

Начин на приготвяне:

Загряваме фурната на 160°С, подсушаваме и намасляваме тортената форма. Стопяваме на водна баня натуралния шоколад и го оставяме да изстине.

Омекналото на стайна температура масло разбиваме със захарта на пухкав крем. Прибавяме жълтъците, малко настърган натурален шоколад и бием всичко заедно. Разбиваме белтъка с малко сол на гъст сняг и го объркваме леко в шоколадовата смес. Разделяме получената смес на 3 части и във всяка объркваме равно количество брашно. Събираме трите части, изсипваме ги във формата и печем 45 мин.

Размиваме мармалада с водата. Смесваме маслото с настъргания за глазурата шоколад. На водна баня стопяваме захарта и я смесваме с мармалада, шоколадовото масло и загряваме до 170°С. Сваляме от котлона и слагаме съда с глазурата в друг със студена вода за около 1 мин.

Намазваме с все още топлата глазура изпечения блат, облепваме отстрани и отгоре със шоколадови пръчици и я оставяме да пренощува в хладилник.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало