Кулинарни рецепти » Бисквитена ябълкова торта

 Бисквитена ябълкова торта

Продукти:

• 1 кг ябълки
• 500 г захар
• 4 яйца
• 2 с.л. коняк
• 2-3 карамфилчета
• 250 г обикновени бисквити
• портокалова кора

Начин на приготвяне:

Разрязваме ябълките на четири и ги варим в 1 ч.ч. вода до омекване. След като се сварят, ги прекарваме през гевгир, за да отстраним люспите и семките.

Смесваме ябълките със захарта и слагаме на огъня да се варят, докато се сгъстят като мармалад. Отстраняваме от огъня, добавяме коняка и разбитите яйца, а така също настърганата портокалова кора и целите карамфилчета и разбъркваме добре.

Нареждаме част от бисквитите по дъното и стените на форма за торта, изсипваме ябълковата смес и покриваме с останалите бисквити. Печем тортата в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало