Продукти:
• 3 яйца
• 1 1/2 к.ч. кристална захар
• 2 пакетчета краве масло
• 1 к.ч. пудра захар
• 1 с.л. брашно
• 2 1/2 к.ч. кафе еспресо /без захар/
• 30 ореховки
• 80 г шоколад
Начин на приготвяне:
На слаб огън разбиваме яйцата заедно с кристалната захар. Оставяме получения яйчен крем да изстине.
Отделно разбиваме размекнатото до стайна температура масло заедно с пудрата захар, докато получим гладка смес.
Размиваме брашното в 1 к.ч. от кафето /вместо еспресо можем да използваме прецедено турско кафе/, сваряваме сместа, оставяме я да изстине и след това прибавяме масления и яйчния крем.
Потапяме ореховките една след друга в останалото кафе и ги нареждаме в тортена чиния на три пласта /по 10 във всеки пласт/. Между пластовете мажем с приготвения крем.
Поръсваме готовата торта с настърган шоколад, слагаме я 2 часа в хладилник, за да стегне крема, и поднасяме.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...