Продукти:
• 3 яйца
• 1 1/2 к.ч. кристална захар
• 2 пакетчета краве масло
• 1 к.ч. пудра захар
• 1 с.л. брашно
• 2 1/2 к.ч. кафе еспресо /без захар/
• 30 ореховки
• 80 г шоколад
Начин на приготвяне:
На слаб огън разбиваме яйцата заедно с кристалната захар. Оставяме получения яйчен крем да изстине.
Отделно разбиваме размекнатото до стайна температура масло заедно с пудрата захар, докато получим гладка смес.
Размиваме брашното в 1 к.ч. от кафето /вместо еспресо можем да използваме прецедено турско кафе/, сваряваме сместа, оставяме я да изстине и след това прибавяме масления и яйчния крем.
Потапяме ореховките една след друга в останалото кафе и ги нареждаме в тортена чиния на три пласта /по 10 във всеки пласт/. Между пластовете мажем с приготвения крем.
Поръсваме готовата торта с настърган шоколад, слагаме я 2 часа в хладилник, за да стегне крема, и поднасяме.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....