Продукти:
• 500 г козунак
• 125 г краве масло
• 200 г захар
• 3 равни с. л. брашно
• 1 буркан компот от кайсии, праскови или ягоди
• 120 г бадемови или орехови ядки
Начин на приготвяне:
Маслото разбиваме с миксер на пяна. Жълтъците със 100 г захар разбиваме на слаб огън, докато сместа се сгъсти. След това прибавяме лъжица по лъжица яйчената смес към разбитото масло, като бъркаме непрекъснато.
Козунака нарязваме на тънки филийки, половината нареждаме в тавичка, като запълваме празнините с парченца. Поръсваме леко със сироп от компота, намазваме с крема и нареждаме втория ред козунак. Отгоре нареждаме отцедените плодове от компота.
Отмерваме 2 ч. ч. сок от компота, брашното размиваме в малко студена вода и прибавяме към сока заед-но с останалата захар. Сгъстяваме на огъня и оставяме да изстине. С този крем намазваме тортата, след което я поръсваме с леко запечени бадеми нарязани на ивички или смлени орехи.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...