Продукти:
• 500 г козунак
• 125 г краве масло
• 200 г захар
• 3 равни с. л. брашно
• 1 буркан компот от кайсии, праскови или ягоди
• 120 г бадемови или орехови ядки
Начин на приготвяне:
Маслото разбиваме с миксер на пяна. Жълтъците със 100 г захар разбиваме на слаб огън, докато сместа се сгъсти. След това прибавяме лъжица по лъжица яйчената смес към разбитото масло, като бъркаме непрекъснато.
Козунака нарязваме на тънки филийки, половината нареждаме в тавичка, като запълваме празнините с парченца. Поръсваме леко със сироп от компота, намазваме с крема и нареждаме втория ред козунак. Отгоре нареждаме отцедените плодове от компота.
Отмерваме 2 ч. ч. сок от компота, брашното размиваме в малко студена вода и прибавяме към сока заед-но с останалата захар. Сгъстяваме на огъня и оставяме да изстине. С този крем намазваме тортата, след което я поръсваме с леко запечени бадеми нарязани на ивички или смлени орехи.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...