Продукти:
• 4 яйца
• 200 г кристална захар
• 4 с.л. галета
• 1 с.л. какао
• 1 к.ч. смлени орехи
• 1 пакетче бакпулвер
• 500 мл сметана
• 5 с.л. пудра захар
• 5 с.л. конфитюр
• 1 млечен шоколад
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата с 4 с.л. хладка вода и кристалната захар. Прибавяме последователно галетата с бакпулвера, какаото и смлените орехи.
Изсипваме сместа във форма, намазана с масло и покрита с пергаментова хартия. Печем в предварително загрята умерена фурна. Изваждаме изпечения блат от тавата едва когато изстине напълно и го разрязваме на две.
Разбиваме сметаната с пудрата захар до сгъстяване.
Намазваме едната половина на блата с конфитюра и отгоре с част от сметановия крем. Поставяме отгоре втората част от блата и намазваме с останалия сметанов крем. Украсяваме тортата с настърган шоколад.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...