Продукти:
• 3 яйца
• 350 г захар
• 150 мл олио
• 200 г кисело мляко
• 50 г какао
• 50 г шоколад
• 400 г бяло брашно
• 1-2 щипки канела
• 1 бакпулвер
• карамфил
За крема:
• 100 г краве масло
• 3 яйца
• 50 г шоколад
• 1 чашка ликьор
• 80 г пудра захар
Начин на приготвяне:
Разбиваме жълтъците с част от захарта до побеляване. При непрекъснато бъркане прибавяме олиото, киселото мляко, канелата, какаото и карамфила. Накрая сипваме брашното, смесено с бакпулвера. Разбъркваме добре и внимателно съединяваме с белтъците, разбити на сняг. Изсипваме сместа в намаслена и набрашнена форма за торта и печем в умерена фурна.
Разбиваме на пяна маслото за крема заедно със захарта. Стопяваме шоколада с малко вода или мляко и го прибавяме към сместа. След това счукваме едно по едно яйцата и накрая сипваме ликьора. Разбиваме добре, за да стане кремът пухкав.
Щом блатът изстине, разрязваме го на две. Намазваме по средата, отгоре и отстрани с приготвения крем и поръсваме с настърган шоколад.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...