Кулинарни рецепти » Бобена торта

 Бобена торта

Продукти:

• 300 г сварен и пасиран боб
• 8 жълтъка
• 350 г захар
• 250 г орехи
• снегът от 8 белтъка
• 1 ванилия
• масло за намазване на формата
• брашно или галета за поръсване
• пудра захар или крем по избор за гарниране

Начин на приготвяне:

Оставяме яйцата на топло. Разделяме жълтъците от белтъците и избиваме жълтъците със захарта на пухкава пяна. Ароматизираме с ванилията.

Прибавяме добре пасираното бобено пюре и бъркаме с дървена лъжица, докато сместа стане еднородна. Прибавяме лъжица по лъжица белтъчения сняг, като бъркаме внимателно, за да не спадне. Накрая прибавяме ситно счуканите или смляни орехи. Разбъркваме.

Изсипваме сместа в намазнена и набрашнена тортена форма и печем в предварително загрята умерена фурна около половин час. Изстиналата торта наръсваме с пудра захар или гарнираме с крем по избор.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Начало