Продукти:
• 375 г маргарин
• 250 г фина захар
• 6 яйца
• 500 г брашно
• 1 пакетче бакпулвер
• 2 с.л. какао
• 1 щипка сол
• 1 щипка ситно счукан карамфил
• 1 ч. л. канела
• 2 с.л. ром
• 100 г стафиди
• 100 г пудра захар за украса
Начин на приготвяне:
Разбиваме маргарина в дълбок съд, докато стане на пяна. Постепенно добавяме захарта и яйцата. Бъркаме непрекъснато. Към брашното, към което е прибавен вече бакпулвера, добавяме какаото и останалите продукти.
Изсипваме сместа в намазана с масло форма за торта. Печем тестото в предварително затоплена фурна при 180°С между 50 и 60 минути.
Тортата ще изглежда коледно, ако върху нея поставим направен от паус шаблон с форма на свещичка или камбанка, след което поръсим тортата обилно с пудра захар.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...