Продукти:
• 1 пакет бишкоти
• 300 мл прясно мляко
• 500 г цедено кисело мляко
• 1 тънък блат за торта
• 1 с.л. масло
• 2 с.л. какао
• 1 с.л. течен подсладител
• 4 желатина
• 3 с.л. кафява захар
• 3 с.л. ликьор кафе
• 500 г добре узрели круши
Начин на приготвяне:
В правоъгълна тавичка поставяме блата, а отгоре нареждаме един ред бишкоти. Заливаме със смес от прясното мляко и ликьора и оставяме да попият 6-7 минути.
В отделна купа разбиваме цеденото кисело мляко с 1 ч.л. канела и подсладителя. В друга купа размиваме желатина и го оставяме 10 минути да набъбне. След това го смесваме с цеденото мляко и разбъркваме добре.
С готовия крем заливаме бишкотите и поставяме тавичката за 20 минути в хладилника. Нарязваме на кубчета обелените круши, поръсваме ги с кафява захар и запържваме в масло.
След като изстинат карамелизираните круши украсяваме с тях тортата. Отгоре обилно поръсваме с какао. Оставяме в хладилника за 24 часа.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...