Кулинарни рецепти » Торта от фасул

 Торта от фасул

Продукти:

• 250 г зрял фасул
• 2 яйца
• 1 ч. ч. захар
• 1 с.л. ром (коняк)
• настъргана лимонова кора
• 1 с.л. какао
• 1 к.ч. счукани орехи
• 2 с.л. галета
• 1 пакетче бакпулвер
• желе от кайсии или друг плод за гарниране
• шоколад за глазура


Заливаме фасула с вода и след 24 часа го сваряваме и прекарваме през гевгир. Разбиваме яйцата и захарта на пяна и ги слагаме във фасуленото пюре. Добавяме останалите продукти. Разбъркваме всичко добре.

Изсипваме сместа в намазана с масло и поръсена с брашно тортена форма. Печем при температура 180°С. Мажем изстиналата торта с желе и глазура от шоколад.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало