Продукти:
• 25-27 бишкоти
• 2 пакета суха сметана
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 1/2 ч.ч. захарен сироп
• 1 к.ч. плодове от сладко
• 10 с.л. сироп от ягоди
• 2-3 с.л. захар
• 5 г желатин
• 1 малък бял шоколад
Начин на приготвяне:
Вземаме форма за сладкиши като звезда и я покриваме с намаслена домакинска хартия, която да излиза от стените.
Изсипваме млякото върху сухата сметана, объркваме добре и обработваме с миксер 10-12 минути. Подслаждаме по желание. С получената сметана слепваме 14 от напръсканите със захарен сироп бишкоти.
След 10 минути ги срязваме на две и нареждаме по стените на съда изправени. Другите слагаме легнали, като ги редуваме със сметаната и плодовете от сладкото. Отгоре заравняваме добре. Прибираме в хладилника за 4-5 часа.
Разтваряме желатина в хладка вода, за да набъбне, а след това го варим кратко време на водна баня. Размесваме го с плодовия сироп, изливаме върху тортата и връщаме в хладилника за още няколко часа.
Преди да поднесем, наръсваме с настъргания бял шоколад или кокосови стърготини, имитирайки снежинки.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...