Продукти:
• 200 г брашно
• 200 г краве масло
• 200 г пудра захар
• 3 яйца
• 3-4 ябълки
• 1 ч. л. канела
• 3 с. л. кристална захар
Начин на приготвяне:
Разбиваме на крем маслото и пудрата захар. При непрекъснато разбиване прибавяме последователно 1 жълтък, а след това на два пъти по 1 цяло яйце. Когато сме разбили сместа много добре, добавяме брашното.
Покриваме дъното на тортена форма с половината от тестото. Нареждаме половината от обелените и нарязани на люспи ябълки и ги поръсваме с 1 с. л. захар и 1/2 ч. л. канела. Покриваме с останалото тесто. После отново нареждаме ябълки, които поръсваме с 1 с. л. кристална захар и канела.
Разбиваме отделения белтък на твърд сняг с третата лъжица захар и го намазваме върху ябълките. Печем тортата в умерена фурна.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...