Кулинарни рецепти » Орехова торта

 Орехова торта

Продукти:

• 8 яйца
• 16 с.л. счукани орехи
• 8 с.л. захар
• 1 к.л. бакпулвер
• 1 с.л. какао

За крема:

• 500 мл прясно мляко
• 3 с.л. брашно
• 250 г захар
• 1 ванилия
• 200 г краве масло
• 1/2 ч.ч. пудра захар

Начин на приготвяне:

Разбиваме с миксер на пяна жълтъците и захарта. Прибавяме орехите и какаото. Разбиваме белтъците на сняг и лъжица по лъжица ги избъркваме в яйчената смес /тази операция се прави с дървена шпатула и много леко, за да не спаднат белтъците/.

Намазваме с масло и наръсваме с брашно формата, в която ще печем. Изливаме сместта и печем в предварително загрята умерена фурна. Изстиналия блат режем на две части напречно с конец.

Правим два крема: единия от млякото, брашното и захарта, а другия – от добре разбитото с пудрата захар брашно. Като бъркаме непрекъснато с дървена лъжица, сипваме този крем в яйчния.

Двете половинки на блата сиропираме с лек сироп от вода и захар или с прясно мляко, слепваме с пласт крем и отвън намазваме тортата също с крем. Гарнираме по желание.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало