Кулинарни рецепти » Карамелизирана козуначена торта

 Карамелизирана козуначена торта

Продукти:

• 1 малък козунак
• 4 яйца
• 1 л прясно мляко
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. плодове от сладко, желателно кайсии или праскови
• 5-6 с.л. карамелизирана захар
• 5-6 с.л смлени орехови ядки
• 2 с.л. ром или коняк
• 1-2 ванилии
• 1 голям бял шоколад
• сметана

Начин на приготвяне:

На дъното на тортена форма карамелизираме 5-6 с.л. захар. Нарязваме козунака на тънки филийки и ги нареждаме във формата. Върху козунака редим плодовете от сладко, разпръскваме орехови ядки и напръскваме с алкохола. Покриваме с втори пласт козунак.

Заливаме със сместа от яйцата, захарта, млякото, ароматизирано с ванилията. Печем на водна баня в умерена фурна.

След като сладкишът изстине, обръщаме върху тортена чиния и поръсваме с разбита сметана. Разпределяме останалите ядки и настъргания на едро шоколад.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Начало