Кулинарни рецепти » Шарлота с круши

 Шарлота с круши

Продукти:

• 4-5 средно големи круши
• 100 г захар
• 1 с.л. ром
• 200 г бишкоти

За крема:

• 100 г краве масло
• 100 г пудра захар
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 с.л. кристална захар

Начин на приготвяне:

Обелваме крушите, отстраняваме семената и ги нарязваме на филийки. Варим ги в смес от захарта, рома и 150 мл вода. След това ги изваждаме с помощта на решетеста лъжица, отцеждаме ги и ги оставяме да изстинат.

Приготвяме маслен крем от маслото и пудрата захар. Размиваме брашното в млякото, прибавяме захарта и сваряваме млечен крем. Бием непрекъснато, докато кремът изстине напълно. Тогава прибавяме масления крем като продължаваме да разбиваме.

В чиния за торта нареждаме в кръг бишкотите, които предварително потапяме за момент в прясно мляко. Намазваме ги с 2/3 от крема. Върху крема нареждаме керемидообразно крушите, а върху тях шприцоваме останалия крем. Оставяме тортата да престои една нощ на хладно и след това я поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Начало