Кулинарни рецепти » Палачинкова торта с банани и ром

 Палачинкова торта с банани и ром

Продукти:

• 250 г брашно
• 500 мл прясно мляко
• 50 г краве масло
• 30 г захар
• 1 щипка сол

За гарнитурата и сиропа:

• 4 банана
• 1 портокал
• 100 г пудра захар
• сока от половин лимон
• 1 ванилия
• 4 с.л. ром

Начин на приготвяне:

Палачинките приготвяме по традиционния начин. Изпържваме ги и ги оставяме настрана.

Портокала изцеждаме, кората почистваме и нарязваме на тънки лентички. Поставяме ги в тенджерка заедно със захарта и 200 мл вода и ванилията и варим 5 минути.

Обелените и нарязани банани прибавяме към сиропа и варим още 2 минути. Сваляме от огъня и добавяме рома и лимоновия сок.

Изцеждаме бананите от сиропа, палачинките редим една върху друга, гарнирани с бананите и залети със сироп. За украса може да шприцоваме отгоре розички от сметана.

Ако тортата е за деца, можем да я гарнираме с гъст сироп от портокалово сладко.

Автор: Елица Джамбазова

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Начало