Продукти:
• 250 г брашно
• 500 мл прясно мляко
• 50 г краве масло
• 30 г захар
• 1 щипка сол
За гарнитурата и сиропа:
• 4 банана
• 1 портокал
• 100 г пудра захар
• сока от половин лимон
• 1 ванилия
• 4 с.л. ром
Начин на приготвяне:
Палачинките приготвяме по традиционния начин. Изпържваме ги и ги оставяме настрана.
Портокала изцеждаме, кората почистваме и нарязваме на тънки лентички. Поставяме ги в тенджерка заедно със захарта и 200 мл вода и ванилията и варим 5 минути.
Обелените и нарязани банани прибавяме към сиропа и варим още 2 минути. Сваляме от огъня и добавяме рома и лимоновия сок.
Изцеждаме бананите от сиропа, палачинките редим една върху друга, гарнирани с бананите и залети със сироп. За украса може да шприцоваме отгоре розички от сметана.
Ако тортата е за деца, можем да я гарнираме с гъст сироп от портокалово сладко.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...