Кулинарни рецепти » Палачинкова торта с банани и ром

 Палачинкова торта с банани и ром

Продукти:

• 250 г брашно
• 500 мл прясно мляко
• 50 г краве масло
• 30 г захар
• 1 щипка сол

За гарнитурата и сиропа:

• 4 банана
• 1 портокал
• 100 г пудра захар
• сока от половин лимон
• 1 ванилия
• 4 с.л. ром

Начин на приготвяне:

Палачинките приготвяме по традиционния начин. Изпържваме ги и ги оставяме настрана.

Портокала изцеждаме, кората почистваме и нарязваме на тънки лентички. Поставяме ги в тенджерка заедно със захарта и 200 мл вода и ванилията и варим 5 минути.

Обелените и нарязани банани прибавяме към сиропа и варим още 2 минути. Сваляме от огъня и добавяме рома и лимоновия сок.

Изцеждаме бананите от сиропа, палачинките редим една върху друга, гарнирани с бананите и залети със сироп. За украса може да шприцоваме отгоре розички от сметана.

Ако тортата е за деца, можем да я гарнираме с гъст сироп от портокалово сладко.

Автор: Елица Джамбазова

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Начало