Продукти:
• 6 яйца
• 1 1/2 ч.ч. захар
• 3 ч.ч. брашно
• 2 пакетчета бакпулвер
• 3 ванилии
За крема:
• 6 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 1 л прясно мляко
• 3-4 с.л. захар за карамелизиране
За гарниране:
• 1 кофичка сметана
• 100 г захар
• 1 к.ч. шоколадови пръчици
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата за блата със захарта. Постепенно при непрекъснато бъркане сипваме пресятото с бакпулвера и ванилията брашно. Разбиваме интензивно, докато яйцата поемат брашното и се получи гладка смес. Разпределяме сместа по равно в две намаслени тавички и изпичаме 2 блата в предварително загрята фурна при температура 200°С.
Поръсваме 3-4 с.л. захар на дъното на тавичка и я карамелизираме. Разбиваме яйцата за крема заедно със захарта. Наливаме млякото, разбъркваме и изсипваме сместа върху карамелизираната захар. Слагаме тавичката с крема в по-голяма тавичка с вода. Печем крема на водна баня, докато се сгъсти.
След това захлупваме крем карамела с единия от блатовете и широка тортена чиния. Обръщаме, така че тавичката да остане върху блата в чинията.
Отстраняваме тавичката и слагаме върху крем-карамела втория блат. Намазваме тортата отгоре и от страни с разбитата със захарта сметана и поръсваме отгоре с шоколадови пръчици.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...