Кулинарни рецепти » Пикантен гъбен пастет

 Пикантен гъбен пастет

Продукти: (за 4-5 порции)

• 300-400 г смляно телешко месо
• 500 г гъби
• 100 г краве масло
• 2 жълтъка
• 1-2 с.л. прясно мляко
• 250 г кашкавал
• лимонов сок, магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Наситняваме гъбите и ги задушаваме в маслото. Подправяме със сол и черен пипер. Прибавяме месото, млякото, жълтъците, лимоновия сок и разбъркваме.

Разбиваме белтъците на твърд сняг и ги прибавяме на части в поизстиналата смес. Разбъркваме внимателно.

Разпределяме пастета в малки огнеупорни купички, отгоре поръсваме с настърган кашкавал и ситен магданоз и запичаме в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало