Кулинарни рецепти » Хайвер от мозък

 Хайвер от мозък

Продукти:

• 1 телешки мозък
• 1 ч.ч. олио
• лимонов сок, черен пипер
• чесън, сол

Начин на приготвяне:

Киснем мозъка 1 час в студена вода, обелваме ципата и го варим в подсолена вода. Отцеждаме, почистваме го от костички и го пасираме.

Прибавяме с бъркане лъжица по лъжица олиото, подправяме със сол, черен пипер, лимонов сок и счукан чесън и бием сместа с дървена лъжица, докато стане пухкава.

Нареждаме хайвера в чинийки и украсяваме с маслини и магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало