Продукти:
• 500 г телешки черен дроб
• 2 малки главички лук
• 3 яйца
• 16 едри черни маслини
• 3 зелени маслини
• 3 с.л. фъстъчено масло
• 2 с.л. краве масло
• чесън, сол
Начин на приготвяне:
В сгорещеното масло задушаваме почистения от сухожилията и ципите черен дроб заедно с нарязания на тънки филийки лук. Оставяме сместа да изстине и я прекарваме на месомелачка. Прибавяме фъстъченото масло и по желание счукан чесън.
Сваряваме яйцата и ги нарязваме на по-дебели колелца. Внимателно отстраняваме жълтъка и пълним белтъците с пастета. В средата слагаме по една маслина като на мястото на костилката слагаме парченце маринована чушка.
Подреждаме кръгчетата в салатиера, отгоре наръсваме с настърган жълтък и с останалите нарязани на ивички маслини. Украсяваме с клончета магданоз.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...