Кулинарни рецепти » Шмеркезе

 Шмеркезе

Продукти:

• 300 г сирене
• 3 с.л. краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. счукан ким
• 1 к.ч. прясно мляко

Начин на приготвяне:

Изкисваме сиренето в продължение на няколко часа в студена вода /или прясно мляко/, за да се обезсоли. След това го претриваме през цедка или намачкваме с вилица.

Постепенно при непрекъснато бъркане прибавяме размекнатото масло. Накрая слагаме червения пипер, кима и прясното мляко. Разбъркваме много добре.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало